Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مهارت‎ های آینده و ضروری که باید داشته باشیم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[13 May 2022]   [ ]

آیا در مورد مهارت‎ های آینده یا future skills اطلاعاتی دارید؟ آیا تصور می‌کنید طی ۵ یا ۱۰ سال آینده نیز، همچنان از مهارت‎‌های کافی برای ماندن در جایگاه شغلی مورد نظرتان برخوردار خواهید بود؟ جالب است بدانید که مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) اخیرا گزارشی راجع به آینده شغلی منتشر کرده و در آن اشاره می‎‌کند که “بخش اعظم کارمندان در سراسر دنیا نیاز به یادگیری مهارت‏‌های جدید دارند. این مهارت‎‌ها باید در راستای تغییرات جهانی و رشد فناوری‎‌های نوین باشند تا بهره‌وری و عملکرد کارمندان نسبت به گذشته کاهش نیابد.”

در حالی‌که در سال ۲۰۲۰ مهارت‏‌های خود مدیریتی همچون تاب آوری، انعطاف پذیری و مدیریت مورد توجه قرار گرفت؛ پیش بینی می‎شود طی ۵ سال آینده، دو مهارت تفکر نقاد و حل مسئله، جزء مهم‏ترین مهارت‏‌های مورد نیاز برای موفقیت در محیط‌های کاری به شمار رود.
به عبارت دیگر، بر اساس نتایج نظر سنجی آینده شغلی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد صورت گرفته، اکثر افراد شاغل باید طی ۵ سال آینده مهارت‌‏های مختلفی را آموزش دیده و به سرعت آن‌ها را به روز کنند. در واقع چیزی حدود ۴۰ درصد از نیروی کار دنیا، باید در طول مدت ۶ ماه و حتی کمتر از آن، مهارت‌های گفته شده را در خود ارتقاء دهند.
بنابر پیش بینی‌‏های این مجمع، تا سال ۲۰۲۵، رشد تکنولوژی و استفاده از ماشین آلات پیشرفته منجر به ایجاد تغییراتی اساسی در زمینه تقسیم کار میان نیروی انسانی و ماشین آلات خواهد شد. در همین راستا، حدود ۸۵ میلیون شغل دست‌خوش تغییراتی عمده خواهند شد و به زودی شاهد روی کار آمدن مشاغلی جدید مانند مهندسی زباله، مربی پرواز و… خواهیم بود.
تا انتهای این مطلب همراه رشدانا باشید تا ضمن معرفی مهم‎ترین مهارت‎ های آینده، توضیح دهیم که یادگیری اینگونه مهارت‌ها چه مدت طول می‌کشد و چرا باید برای یادگیری آن‌ها، سرمایه‌گذاری کنید.

معرفی مهم‏ترین مهارت های آینده دار (future skills)
پیش از معرفی برجسته‌ترین مهارت‎ های آینده بهتر است کمی به تغییراتی که بر مبنای انقلاب صنعتی چهارم در حال وقوع است، اشاره کنیم. در انقلاب صنعتی اول، صنعت نساجی و ابداع ماشین بخار، مهم‎ترین دستاوردهای انسان قرن ۱۸ محسوب می‌شد. پس از آن و در حوالی جنگ جهانی اول، صنایع برق، نفت و فولاد باعث ایجاد تحولاتی عظیم در زندگی انسان‌ها شدند. در انقلاب صنعتی سوم که تا همین ۲۰ سال قبل ادامه داشت؛ فناوری‌های الکترونیکی و دیجیتالی همچون اینترنت، زندگی بشر را دست‌خوش تغییرات فراوانی نمود.
در انقلاب صنعتی چهارم که در حال حاضر در آن قرار داریم، فناوری‌های نوینی همچون اینترنت اشیاء، نانو تکنولوژی، هوش مصنوعی، رباتیک و… ظهور کرده‌اند. این فناوری‌ها منجر به ایجاد تغییرات عمده‌ای در سبک زندگی شخصی و حرفه‌ای انسان‌ها خواهند شد. بنابراین ضروری است تا هر چه سریع‌تر خود را با تغییرات در حال وقوع، مطابقت دهید و مهارت‏ های آینده‌ای که در ادامه آورده‌ایم را به خوبی فرا گیرید.

یادگیری فعالانه
منظور از مهارت یادگیری فعالانه این است که ابتدا بدانید توانمندی‌های شما منحصر به به بهره هوشی‌تان نیست. در گام بعدی باید باور داشته باشید که دنیای کنونی با سرعت شگفت انگیز پیشرفت علم، دائما در حال تحول است. از این رو، هر لحظه باید به دنبال یادگیری و علاقمند به رشد باشید. افرادی موفق‌اند که با چالش‌های ناشی از تغییرات سریع علمی روبرو شده و فعالانه در حال یادگیری دانش‌های جدید هستند.

هوش هیجانی (EQ)
هوش هیجانی یا عاطفی که در اصطلاح به آن ای کیو گفته می‌شود؛ شما را قادر می‌سازد تا نسبت به هیجانات و احساسات خود شناخت پیدا کرده و آن‏ها را به درستی مدیریت کنید. در واقع فردی که هوش هیجانی بالایی دارد؛ توانایی برقراری ارتباط صحیح با دیگر اشخاص را دارد، احساسات خود را به درستی بیان می‌کند، شناخت خوبی نسبت به افکار و رفتارهای خود دارد و از ویژگی‌هایی همچون همدلی، درستکاری و متعهد بودن، برخوردار است.
همانطور که می‌دانید ربات‌ها و ماشین آلات مدرن هنوز هم فاقد ای کیو هستند و این باعث می‎شود، محیط‌های کاری در آینده شدیدا به افراد با سطح بالای هوش اجتماعی نیازمند باشند.


خلاقیت
توجه به مشتری، نیازها وخواسته‌هایش باعث شده تا رقابت دشواری میان کسب و کارها به وجود بیاید. از این رو، خلاقیت لازمه بقاء کسب و کارهای مختلف است. چرا که رقابت بر سر شناخت نیازهای مشتری و ساخت محصولی مطابق میل او، نیازمند نگاهی نو به مسئله فروش و تولید محصول است.
خلاقیت، آن چیزی است که باز هم ربات‌ها از داشتنش عاجزند و این آدمی است که می‎تواند با قوه تخیل و تفکر خود، با مسائل پیش رو خلاقانه برخورد کند. خلاقیت، نوعی توانایی است که باعث می‎شود ما با استفاده از نگاهی جدید، مسائل روزمره زندگی خود را ببینیم.

تفکر انتقادی
مهارت‌ تفکر انتقادی یا تفکر نقادانه (Critical Thinking) باعث می‎شود شما برای تصمیم‌گیری بهتر، ابتدا اطلاعات کاملی از آن مسئله جمع آوری کنید، سپس اطلاعات موجود را تجزیه و تحلیل کرده، مزایا و معایب انجام آن کار را در نظر گرفته و در نهایت بهترین راه حل موجود را بدست آورید.
در لیست مهارت‎ های آینده، وجود تفکر انتقادی از این جهت اهمیت دارد که باعث تقسیم بهتر کارها میان ماشین و انسان خواهد شد.


تصمیم گیری
تصمیم گیری، مهارتی است که توسط آن قادر هستیم در زمان مواجهه با گزینه‌های مختلف، بهترین و مناسب‌ترین گزینه ممکن را انتخاب کنیم. به عبارت دیگر، ما توسط مهارت تصمیم گیری، شیوه‌های تصمیم گیری منطقی را می‌آموزیم و همین باعث می‎شود با افزایش دقت و تمرکز، درصد خطا هنگام تصمیم گیری کاهش یابد.
مسلم است که ماشین‌ها هنوز هم قدرت تصمیم گیری ندارند اما می‌توانند به راحتی آب خوردن اطلاعات کافی و مورد نیاز جهت تصمیم گیری را جمع آوری کنند. این در حالی است که تصمیم گیری در محیط‌های کاری آینده نسبت به امروز پیچیده‌تر خواهد شد و حضور فردی که دارای چنین مهارتی باشد؛ یک نقطه مثبت بسیار بزرگ باری سازمان‌ها محسوب می‎شود.


رهبری
در زمانی قرار داریم که متد مدیریتی، دیگر کافی نیست؛ بلکه برای تسخیر و تسلط بر قلب‏ اشخاص باید شیوه‌های رهبری را آموخت. در حقیقت، این رهبری کردن، الهام بخش بودن و کمک به دیگران است که ما را به موفقیت‌های شغلی بزرگ می‌رساند. امروزه، هیچ فضیلتی در استفاده از تکنیک‌های خشک مدیریتی نیست، همین اصل را به آینده نیز باید تسری داد.

برنامه نویسی
هرچند امروز هم داشتن مهارت برنامه نویسی برای استخدام در بسیاری از محیط‌های شغلی مورد نیاز است اما در آینده نزدیک به دلیل افزایش اتوماتیک سازی کارها، این مهارت‏ بیش از پیش مورد توجه خواهد بود. زیرا، برنامه نویسی می‏تواند کارها را از حالا تکراری و روتین آن خارج نموده و به افراد این امکان را می‏دهد که به قسمتهای مهم‎تر شغل خود مشغول شوند.
به عبارت دیگر، برنامه نویسی که یکی از مهارت‏های محبوب در میان افراد نسل اینترنت (Generation Z) محسوب می‏شود، میزان بهره وری کارمندان را به طرز چشمگیری افزایش می‏دهد.

انطباق پذیری
آنچه در مهارت انطباق پذیری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ میزان سازگاری شخص با چالش‎ها، اتفاقات غیر قابل پیش بینی و شرایط غیر معمول است. بنابراین، انطباق پذیر به فردی گفته می‎شود که در شرایط دشوار همچنان اعتماد به نفس خود را حفظ می‌کند، قضاوت‌های شخصی خود را در تصمیم گیری‌های کلان سازمان دخالت نمی‌دهد و در نهایت توانایی رویارویی با شرایط غیرعادی و دشوار را دارد.
به نظر شما چنین کارهای دشواری توسط ربات‌ها قابل انجام شدن هستند؟


یادگیری مهارت‎ های آینده چه مدت طول می‌کشد؟
۹۴ درصد از مدیران و رهبران کسب و کارهای مختلف، انتظار دارند که اعضاء تیم یا سازمان‌شان هر چه سریع‎تر مهارت های آینده دار را بیاموزند. اگر در خاطر داشته باشید، تحقیقات مجمع جهانی اقتصاد حاکی از این بود که ۴۰ درصد از کارمندان برای یادگیری مهارت‌های جدید، به مدت زمان حدودا ۶ ماهه نیاز دارند.
هرچند مدت ۶ ماه در برخی صنایع بهداشتی، مراقبتی و مصرفی بیشتر خواهد بود اما در کسب و کارهای مربوط به خدمات مالی این مدت به دلیل تفاوت در نوع آموز‎ش‌ها کمتر از ۶ ماه می‌باشد. البته، وقوع پاندمی کرونا باعث شد تا مدیران به آموزش‌های آنلاین و از راه دور، روی آورند و این خود باعث سرعت بخشیدن به فرایند یادگیری مهارت‌های جدید شده است.

و اما جمع بندی
مهارت‎ های آینده (future skills) موضوعی است که در این مقاله از رشدانا راجع به آن صحبت کردیم. این مهارت ها که شامل تعداد زیادی از مهارت‌های کلیدی برای موفقیت در کسب و کار طی ۵ سال آینده می‌باشند شامل مواردی همچون: مهارت تصمیم گیری، برنامه نویسی، انطباق پذیری، مدیریت، هوش هیجانی و… است که در این مطلب به طور کامل به شرح هر یک از آن‎ها پرداختیم.
در انتها نیز توضیح دادیم که یادگیری اینگونه مهارت‌ها براساس گزارش آینده شغلی مجمع جهانی اقتصاد، به زمان تقریبی ۶ ماه نیاز دارد. هر چند در صنایع و کسب و کارهای مختلف، به دلیل تفاوت در آموزش‌ها، مدت زمان ۶ ماه قابل افزایش یا کاهش خواهد بود. اما مهم این است که مدیران هر چه سریع‎تر نسبت به توانمندسازی نیروی انسانی خود در مهارت‌های گفته شده، اقدام کنند.
به نظر شما چه مهارت‌های دیگر طی ۵ سال آینده، ارزشمند هستند؟ آیا با وجود ربات‌های پیشرفته، انسان همچنان می‎تواند جایی برای کار کردن داشته باشد؟ نظرات خود را با ما و سایر دوستان‌تان به اشتراک بگذارید.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 367


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ -  ۲ مه ۲۰۲۴

+ سالی برای آرامش در جهان 

+ . 

+ مهارت‎ های آینده و ضروری که باید داشته باشیم 

+ سال ۲۰۲۲ سالی بهتر برای همگی  

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ محمد امینی.. 

+ فناوری‌های نوظهور 

+ سال نو مبارک  

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ کتاب دمکراسی در قرن ۲۱ منتشر شد 

+ جهان پیش و پس از کرونا 

+ جامعه شناس دنیای جدید 

+ نجات آنجاست که خطر آنجاست 

+ یادداشتی درباره کتاب «دموکراسی ناقص» 

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا»/ 

+ کرونا و روزگار ما در گفت‌وگو با احسان شریعتی؛ 

+ کرونا، علم و جامعه 

+ کرونا جوامع را هم‌سرنوشت کرد 

+ چگونه علوم انسانی در جامعه مدنی به گردش افتاد؟ 

+ مناظره درباره جبر و اختیار، خدای انسان گونه در اسلام، و جهان بینی علم مدرن 

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معترضان قم پس از شکستن درهای حضرت معصومه با شعار 

+ تحلیل محتوا و آینده نگری 

+ راهپیمایی و تشییع جنازه نمادین کشته شدگان پرواز از دانشگاه تهران تا دانشگاه شریف روز چهارشنبه ساعت ۱۱ صبح 

+ تجمع اعتراضی صدها نفر در استکهلم در رابطه با فاجعه سقوط هواپیما در ایران 

+ آینده ای بهتر برای مردم جهان 

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ تنها چند لغزش موجود 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ معرفی کتاب «جهان لغزنده است» نوشته آنتونی گیدنز 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ مدرنیته در بن‌بست سنت  

+ نگاهی به کتاب فرهنگ و جامعه؛ 

+ دانایی به مثابه قدرت .خرد آینده‌نگری 

+ «نه طبقه، نه متوسط» در گفت ‌و گو با مراد ثقفی؛ 

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ نظم و زوال سیاسی 

+ پرچم داران علم 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ ... 

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ توئیت‌های کاربران ایرانی؛ کریمی و غفوری در برابر طعنه‌های خامنه‌ای 

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ ۱ 

+ آیا سرمازیستی انسان را جاودانه می‌کند؟ 

+ 2019 

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ آئين اطلاعات  

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ قرن مهندسی ژنتیک 

+ انواع دنیاهای موازی 

+ ورود به دنیاهای موازی 

+ مروری بر کتاب «جهان مسطح است» اثر توماس فریدمن منبع: مجله رسانه  

+ نگاهی به کارنامۀ روشن‌فکری در ایران معاصر در گفت‌وگو با محمدتقی قزلسفلی 

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ فراخوان برای شرکت در تظاهرات اعتراضی به نقض گسترده حقوق بشر در ایران 

+ حمایت بیش از ۳۶۰۰ نفر در حمایت از رامین حسین پناهی و نسرین ستوده 

+ مهدی کروبی: فقط مرگ یکی از طرفین می‌تواند به این بازداشت پایان دهد. 

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ آموزش رایگان حق همه‌ی کودکان است؛ 

+ اتحادیه اروپا از عربستان خواست در مورد کنشگران بازداشتی اطلاعات ارائه کند 

+ تاکید کانادا بر «حقوق بشر» پس از واکنش شدید عربستان به درخواست آزادی فعالان 

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ در جست‌وجوی یحیی-- پیشگفتاری از دکتر شهیندخت خوارزمی 

+ مسئولیت‌پذیری روشنفکرانه در مقابله با سونامی دیجیتال 

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ حقیقت در هنر 

+ پیکر عباس امیرانتظام به خاک سپرده شد 

+ اطلاعیه جبهه ملی ایران 

+ انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از دستگیری رقصندگان اینستاگرامی ایران 

+ حلقۀ مفقودۀ پیشۀ سیاستگری در ایران امروز؛ 

+ ابوالفضل قدیانی چاره رفع مشکلات ایران را برکناری خامنه‌ای از قدرت دانست 

+ دومین تجمع در برازجان؛ صدها تن به قطعی و جیره‌بندی آب اعتراض کردند 

+ گفتگو با دکتر موسی اکرمی درباره فوتبال؛ به فوتبالیست‌ها نمی‌شود دخیل بست 

+ شصت وكيل دادگستري از ريس جمهور ایران درخواست فوري توقف اجراي حكم اعدام رامين حسين پناهي كردند 

+ جنبش روش های آمیخته 

+ اعتراض در محل نماز جمعه خرمشهر: «به نام دین، ما را غارت کردند» 

+ هجوم مأموران امنیتی به منزل کاووس سیدامامی 

+ ادامه تجمعات اعتراضی در بازارهای ایران 

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ نگاهی به اندیشه سیاسی پوپر؛ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ «اعتصاب غذای» ده درویش زن در زندان قرچک ورامین 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995